Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2011 21:53 - Back to the jungle
Автор: mimik Категория: Други   
Прочетен: 653 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2011 20:30


 

imageВзриви ли позабравеният Яне Янев сам централата си в София и ако да, може ли да провокира нова световна война?

 

В малките часове на деня бяха взривени входовете на две партийни централи в София - на РЗС и на ДСБ. Рожбата на нощта е запалила фитила първо на входната врата на централата на РЗС на бул. „Дондуков" 15 в София, малко след това подобна участ е сполетяла вратата на един от офисите на тъмносините на бул. "Сливница". За радост пострадали няма.


Най-често задаваният днес бъпрос бе „КОЙ ПОСЕГНА НА ДВЕТЕ СГРАДИ?“

И докато всички партийни функционери състрадателно дирят злия субект, една от най-разпространените версии сред останалата част от населението се оказа тази за автоатентат. Подобно на градския фолклор около взривовете пред вестник „Галерия“ през февруари и задигнатото и пълно с флашки BMW на Яне Янев малко по-късно

Възможно ли е Яне сам да е посегнал на вратата на приемната си в столицата?

Никой не знае. Но ако тръгнем да гадаем и започнем да търсим прецеденти в историята на управленските борби у нас, ще съзрем, че подобна версия никак не е лишена от достоверност. Подобни действия в живота на българите от векове винаги са имали една едничка цел: да привлекат вниманието на обществеността върху лице или събитие. Атентаторите или похитителите целят и да няма жертви. Ако пък се случат един – два трупа, какво да се прави, житейски риск.

Ще ви дам само няколко примера

Солунските атентати. Те целят да предизвикат намесата на европейските държави за подобряване на положението на поробеното българско население в Македония и Одринско. Жертвите са незначително количество, предвид обхвата на извършеното. Съзаклятниците са 14, възпитаници на Солунската мъжка гимназия, от тях остава жив само един.

Магарешките атентати. Поредица от терористични актове, извършени през 1911 и 1912 година от дейци на ВМОРО с цел да привлекат международно внимание към искането за автономия на Македония. Името си получават от това, че за извършването им са използвани магарета, натоварени с експлозиви. Жертви почти няма.

Атентатът в църквата „Света Неделя". На 16 април 1925 година забранената по онова време партия на комунистите избива 213 поклонници в църквата „Света Неделя". Това е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а и за времето си – в историята на света. Тук са убити повече офицери, отколкото във всичките войни. Тук жертви има много, но да не забравяме, че комунистическата философия по дефиниция не гледа особено уважително на човешката индивидуалност.

Понякога обаче сметките излизат крайно погрешни и мащабите на свършеното се разширяват до неузнаваемост

Нека си припомним атентата от 11 септември. Ценителите на световната конспирация настояват, че американците сами са си взривили кулите близнаци. Няма как да знаем, но и не това е темата в момента. Въпросът е, че десет години вече Чичо Сам избива арабския свят.

Първата Световна война също започна от обикновен атентат. Поводът за най-тежката война в историята става убийството на престолонаследника Франц Фердинанд от сръбския студент Гаврило Принцип.

Да се върнем към днес

Яне Янев заглъхна някъде около „задигнатото“ му BMW, пълно догоре с флашки и компромати. Може ли бомбеният атентат пред вратата на централата му да е комфортния начин да се върне в новинарските емисии на бяла кобила с развята от ветровете коси? Или деянието може да постави началото на гангстерско-партизанско-политически войни в центъра на София? Един Петров знае само.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

1. анонимен - Възможно е.
19.07.2011 22:01
Откакто Яне отказа да иска импийчмънт на Първанов, той е една мижитурка и комунистическа подлога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimik
Категория: Други
Прочетен: 26246
Постинги: 12
Коментари: 12
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031